Pita sa višnjama – Jelica Podraščanin

Pita sa višnjama.

Pita sa višnjama, sastojci:

  • 12 listova tankih kora, tj. oko 500 grama kora,
  • 400-500 gr iscepanih višanja (višnje bez koštica).

Fil:

  • 3 jajeta,
  • 2 šolje jogurta,
  • šolja ulja.

Ujednačiti delove, pa odvojiti jednu šoljicu, pa dodati:

  • 3 šolje šećera,
  • 1 šolju griza,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 1 vanilin šećer.

 Za posipanje po višnjama:

  • 3 kašike šećera i
  • 3 kašike griza.

Pita sa višnjama, priprema:

  • Uzeti 4 kore i premazati koru filom, ponoviti 3 puta. Na četvrtu se ne stavlja fil, već staviti višnje. Posuti sa malo šećera i griza i uviti u rudu – rolat.
  • Napravljenje 3 rude složiti u tepsiju, preliti sve onom masom iz šoljice i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni, odnosno, oko 35 minuta.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa višnjama – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.