Pomorandža i limun oružje u borbi protiv masnih naslaga - Pixabay
Pomorandža i limun oružje u borbi protiv masnih naslaga - Pixabay

Pomorandža i limun, ne samo da sadrže velike količine vitamina C koji pomažu pri prehladi, već mogu da zaustave napredovanje bolesti koje uzrokuje gojaznost.

Kako prenosi Dejli Mejl, naučnici sa Državnog univerziteta Sao Paulo u Brazilu došli su do zaključka da citrusi mogu da umanje štetne posledice savremen ishrane bazirane na masnoći i šećeru.

Zahvaljujući antioksidantima koje sadrže citrusi, limun može da doprinese normalizovanju srčanih bolesti, bolesti jetre, dijabetesa i drugih poremećaja koje uzrokuje gojaznost.

Antioksidansi iz grupe flavanona utiču pozitivno na organizam ljudi koji još nisu gojazni, a čija je ishrana krcata mastima koje uzrokuju gojaznost.

Istraživanja sprovedena na miševima nisu pokazala da su miševi gubili na težini, ali su bili zdraviji. U planu su ispitivanja i na ljudima.

Rezultati studije saopšteni su na 252. nacionalnom okupljanju Američkog hemijskog društva (ACS).

Izvor: BKTVNews.com

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!