Posne palačinke (za post na vodi)

RECEPT PRIPREMILAVesna Pavlović

Posne palačinke (za post na vodi), sastojci:

Za smesu:

  • 250 g brašna,
  • 250 ml vode,
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo,
  • 1 prstohvat soli.

Za premazivanje:

  • po potrebi džem

Posne palačinke (za post na vodi), priprema:

  • U odgovarajuću posudu sipati brašno, dodati prašak za pecivo, so i izmešati.
  • Zatim dodati mlaku vodu i dobro izmešati ručnom žicom za mućenje, kako se ne bi stvorile grudvice.
  • Tiganj zagrejati, sipati kutlačom pripremljenu smesu i palačinke peći na umerenoj vatri (proveravati kako bi se lepo ispekle).
  • Odlagati na tanjir, pa ih vruće premazati džemom, urolati i poslužiti.

Vreme pripreme: 40 minuta
Broj porcija: 2
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posne palačinke (za post na vodi)

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.