Posni uštipci – Verica Poznanović

Posni uštipci.

Posni uštipci, sastojci:

Za testo:

  • 1 kesica suvoga kvasca
  • 3,5 dl vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1  kašika sirćeta
  • 400 g brašna

Za prženje:

  • ulje

Posni uštipci, priprema:

Testo:

  • U vanglu sipati, kvasac, vodu, šećer, so, sirće i brašno. Sastojke dobro sjedinite varjačom.
  • Testo treba da  bude gušće od smese za palačinke, ako treba dodajte još malo brašna.
  • Pokrijte  vanglu  najlonom ili kuhinjskom krpom, pa ostavite na toplom mestu da nadolazi oko 40 minuta.
  • Zagrejte ulje u  šerpi. Ja sam sipala oko pola litre ulja. Kako biste znali da je ulje dovoljno zagrejano stavite drvenu varjaču u njega. Kad se oko nje počnu formirati mehurići možete je izvaditi i početi sa prženjem.
  • Kašikom vadite testo i pržite prvo sa jedne strane, pa okrenite  da porumene i sa druge strane. Kašiku prvo umočite u čašu sa hladnom vodom, a potom u testo kako vam se ono ne bi za nju lepilo.
  • Vadite pržene uštipke rešetkastom kašikom  i ređajte na salvetu da salveta upije višak masnoće.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posni uštipci – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.