Posne kuglice bez šećera – sveže urme se razlikuju od kandiranih ili sušenih po tome što ne sadrže šećer, mekše su i najčešće veće u zavisnosti od vrste. Ove posne kuglice nisu preslatke jer susam i kakao imaju malo oporiji (gorak) ukus. Ukoliko volite slađe ukuse, možete dodati neki prirodni zaslađivač.
Posne kuglice bez šećera – Kristina Gašpar
Posne kuglice bez šećera – sveže urme se razlikuju od kandiranih ili sušenih po tome što ne sadrže šećer, mekše su i najčešće veće u zavisnosti od vrste. Ove posne kuglice nisu preslatke jer susam i kakao imaju malo oporiji (gorak) ukus.
- 200 gr svežih urmi (bez koštica)
- 150 gr sirovog susama
- 20 gr kakaoa
- 0,5 komad pomorandža (sok od opmorandže)
- orašasti plodovi (po izboru, za valjanje kuglica)
- kokosovo brašno (za valjanje kuglica)
- Urme sameljite ili sitno iseckajte.
- Susam sameljite.
- Sjedinite urme, susam i kakao.
- Sok od narandže dodajte postepeno dok ne dobijete kompaktnu smesu od koje možete oblikovati kuglice.
Pre oblikovanja, smesu možte ostaviti da odstoji oko sat vremena.
Po ukusu, u kuglice možte dodati i rendanu koricu od pomorandže.
Za valjanje kuglica sam koristila kokosovo brašno.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!