Hleb bundevica.
Hleb bundevica, sastojci:
- 800 g brašna,
- 42 g kvasca,
- 2 kašičice šećera,
- soli po ukusu,
- 400 g pirea od bundeve i
- 300 ml vode.
Hleb bundevica, priprema:
- U činiju sipajte brašno, šećer i so pa dodajte kvasac (koji ste razmutili u malo mlake vode sa dodatkom šećera i brašna).
- Dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.
- Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.
- Podelite testo na dva dela.
- Ja sam napravila dva hleba bundevice.
- Od prvog dela testa sam formirala loptu, i uvezala kanapom, tako sam uradila i sa drugim delom testa.
- Stavila sam bundeve u dve okrugle tepsije obložene papirom za pečenje i ostavila 30 minuta da narastu a onda stavila u rernu na 220 stepeni na nekih 45-ak minuta da se peku, to jest dok lepo ne porumene.
- Prohladite malo bunde i pažljivo skinite kanap.