Domaća limunada

RECEPT PRIPREMILAVesna Pavlović

Domaća limunada.

Domaća limunada, sastojci:

  • 3 limuna,
  • 1 pomorandža,
  • 500 g šećera,
  • 4 l vode,
  • 2 kesice limuntusa.

I još:

  • 200 ml vode.

Domaća limunada, priprema:

  • Pomorandžu oljuštiti, iseckati, staviti u blender, dodati 100 ml vode i izblendati.
  • Limun oljuštiti, iseckati, staviti u blender, dodati 100 ml vode i izblendati.
  • U odgovarajuću posudu usuti 4 l vode.
  • Sjediniti šećer i limuntus i dodati u vodu.
  • Zatim sjediniti limun i pomorandžu te ih procediti i dodati u posudu sa vodom, šećerom i limuntusom.
  • Dobro izmešati i ostaviti da se šećer rastopi (povremeno promešati).
  • Sipati u flaše, zatvoriti i dobro rashladiti.
  • Limunadu sipati u čaše i poslužiti.

Savet: Po želji dodati par kockica leda pre posluženja. Nisam dodavala led pošto sam limunadu dobro rashladila.

Vreme pripreme: 40 minuta
Broj porcija: 8
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno/napitak

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.