Sutlijaš za bebe

RECEPT PRIPREMILAAna Vuletić

Sutlijaš za bebe će i kasnije biti odličan izbor za doručak za dete, međutim za bebe se pravi malo drugačije.

Sutlijaš za bebe će i kasnije biti odličan izbor za doručak za dete, međutim za bebe se pravi malo drugačije.

Sutlijaš za bebe, sastojci:

  • 2 šake pirinač
  • 0,5 l voda
  • 2 kriške jabuka

Sutlijaš za bebe, priprema:

  1. Skuvajte pirinač u vodi dok se ne raspada i vodite računa da vam ne zagori. S vremena na vreme blago promešajte.
  2. Skuvajte 2 kriške oljuštene jabuke.
  3. Izblendirajte ili izgnječite pirinač i jabuke sa dodatkom majčinog ili adaptiranog mleka.
  4. Proverite temperaturu pre serviranja bebi.

Napomene:

  1. Pirinač možete potopiti preko noći u vodu i onda ujutru skuvati.
  2. Nemojte pirinač kuvati u mleku do navršenih bebinih godinu dana i uvođenja mlečnih proizvoda.Majčino ili adaptirano mleko se ne može kuvati.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.