Začinjeni tofu sir – Kristina Gašpar
Začinjeni tofu sir – tofu sir možete da koristite kada postite, ali i onda kada želite da se odmorite od mesa 😉
Navedene količine su dovoljne za jednu porciju, a vi ih svakako možete pomnožiti sa 2, 3…
Kristina Gašpar – blog Domaćica za vas
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Začinjeni tofu sir – Kristina Gašpar
- 100 g tofu sira
- 1 kašičica soja sosa (tamari)
- 1 kašika integralnog brašna
- prstohvat mlevenog ruzmarina
- prstohvat suve mirođije (ili malo više sveže)
- 3 kašike kukuruza šećerca
- prstohvat bibera
- 1 kašika ulja po izboru
- Dekoracija : (salata)
- nekoliko čeri paradajza
- rukohvat rukole
- Tofu sir usitnite-isecite na manje komade, premažite ih soja sosom, pospite integralnim brašnom, dodajte mirođiju i ruzmarin. Sjedinite sve sastojke. Ovako pripremljen tofu sir pržite nekoliko minuta sa jedne i druge strane, dok ne porumeni. Mešajte ga tokom prženja bez obzira što se može raspasti.
- Tofu sir sipajte na tanjir, a u posudu u kojoj ste ga pržili stavite kukuruz i sipajte pola dl vode.
- Kuvajte nekoliko minuta dok se kukuruz ne omekša. Dodajte biber i posolite po ukusu i potrebi.
- Kukuruz sipajte preko tofu sira, dodajte komade paradajza i listove rukole
- Ukoliko imate svežu mirođiju, dodajte i nju prilikom služenja.