Začinjeni tofu sir – Kristina Gašpar

30

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Začinjeni tofu sir – Kristina Gašpar

Začinjeni tofu sir – tofu sir možete da koristite kada postite, ali i onda kada želite da se odmorite od mesa 😉

Navedene količine su dovoljne za jednu porciju, a vi ih svakako možete pomnožiti sa 2, 3…

Kristina Gašpar – blog Domaćica za vas

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Začinjeni tofu sir – Kristina Gašpar

  • 100 g tofu sira
  • 1 kašičica soja sosa (tamari)
  • 1 kašika integralnog brašna
  • prstohvat mlevenog ruzmarina
  • prstohvat suve mirođije (ili malo više sveže)
  • 3 kašike kukuruza šećerca
  • prstohvat bibera
  • 1 kašika ulja po izboru
  • Dekoracija : (salata)
  • nekoliko čeri paradajza
  • rukohvat rukole
  1. Tofu sir usitnite-isecite na manje komade, premažite ih soja sosom, pospite integralnim brašnom, dodajte mirođiju i ruzmarin. Sjedinite sve sastojke. Ovako pripremljen tofu sir pržite nekoliko minuta sa jedne i druge strane, dok ne porumeni. Mešajte ga tokom prženja bez obzira što se može raspasti.
  2. Tofu sir sipajte na tanjir, a u posudu u kojoj ste ga pržili stavite kukuruz i sipajte pola dl vode.
  3. Kuvajte nekoliko minuta dok se kukuruz ne omekša. Dodajte biber i posolite po ukusu i potrebi.
  4. Kukuruz sipajte preko tofu sira, dodajte komade paradajza i listove rukole
  5. Ukoliko imate svežu mirođiju, dodajte i nju prilikom služenja.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.