Začinjeni tofu sir – Kristina Gašpar

0

Začinjeni tofu sir – Kristina Gašpar

Začinjeni tofu sir – tofu sir možete da koristite kada postite, ali i onda kada želite da se odmorite od mesa 😉

Navedene količine su dovoljne za jednu porciju, a vi ih svakako možete pomnožiti sa 2, 3…

Kristina Gašpar – blog Domaćica za vas

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Začinjeni tofu sir - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Začinjeni tofu sir – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 5 minutes
Ukupno vreme 10 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 100 g tofu sira
  • 1 kašičica soja sosa tamari
  • 1 kašika integralnog brašna
  • prstohvat mlevenog ruzmarina
  • prstohvat suve mirođije ili malo više sveže
  • 3 kašike kukuruza šećerca
  • prstohvat bibera
  • 1 kašika ulja po izboru
  • Dekoracija : salata
  • nekoliko čeri paradajza
  • rukohvat rukole

Uputstvo za pripremu

  1. Tofu sir usitnite-isecite na manje komade, premažite ih soja sosom, pospite integralnim brašnom, dodajte mirođiju i ruzmarin. Sjedinite sve sastojke. Ovako pripremljen tofu sir pržite nekoliko minuta sa jedne i druge strane, dok ne porumeni. Mešajte ga tokom prženja bez obzira što se može raspasti.
  2. Tofu sir sipajte na tanjir, a u posudu u kojoj ste ga pržili stavite kukuruz i sipajte pola dl vode.
  3. Kuvajte nekoliko minuta dok se kukuruz ne omekša. Dodajte biber i posolite po ukusu i potrebi.
  4. Kukuruz sipajte preko tofu sira, dodajte komade paradajza i listove rukole
  5. Ukoliko imate svežu mirođiju, dodajte i nju prilikom služenja.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.