Pomozite nam da objavimo drugo izdanje knjige
Pomozite nam da objavimo drugo izdanje knjige "Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje"

Pomozite nam da objavimo drugo izdanje knjige “Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje”, dvojezičnu knjigu (na srpskom i engleskom jeziku) sa pričama i receptima gastronomske tradicije Srbije i sačuvamo kulturno nasleđe našeg regiona i naše države.

 

knjizica

KNJIGA

Zovem se Miodrag Ilić. Pre deset godina, suprugа Draganа i ja smo pokrenuli portal o hrani u Srbiji pod nazivom Recepti i kuvar onlajn.

Dragana i Miodrag Ilic transparent

Od 2016. godine prikupljamo i čuvamo tradicionalne srpske recepte i informacije o tradicionalnim načinima pripreme hrane. Srbija je jedinstveni kutak zapadnog Balkana, sa poznatom tradicijom ishrane.

Zašto je srpska kuhinja tako specifična? Jer predstavlja jedinstvenu zbirku kulturne i kulinarske raznolikosti naroda i istorije, nastalu tokom proteklih vekova… Mešavina turske, grčke, bugarske, mađarske i drugih kuhinja čini je bogatom i raznolikom.

Кnjiga sadrži 109 recepata iz svih krajeva Srbije, geografski podeljenih: severna Srbija (Vojvodina), istočna Srbija, južna Srbija, zapadna Srbija, centralna Srbija. Pored toga što se, u suštini, svi regioni dosta preklapaju, ali imaju i svoje osobenosti.

Кnjiga je na dva jezika, srpskom i engleskom. Pored pomenutih 109 recepata, možete pročitati priče o istoriji kuvanja u Srbiji i značaju tradicionalne pripreme hrane (ispod šporeta, dinstanja, kuvanja…) na zdravlje ljudi.

Biće nam veliko zadovoljstvo da podelimo ovu knjigu sa vama!

Već više od 10 godina ulažemo napore da otkrijemo i kreativno iskoristimo kulinarsku kulturu našeg kraja. Za to vreme prikupili smo mnogo informacija, recepata, iskustava i priča, pročitali mnogo starih knjiga, koje rado delimo kroz ovu knjigu.

Sve to nam je pomoglo da shvatimo da je to mnogo više od gomile recepata. Radi se o očuvanju kulinarske kulture, odavanju počasti priči naših porodica, svim našim preminulim rođacima, sagledavanju načina na koji su ljudi u svom kraju preživeli i razvijali se oslanjajući se na lokalne resurse.

Napravili smo dvojezičnu knjigu od 340 stranica pod nazivom „Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje” sa uvodom od 70 stranica koja govori o istoriji kulture ishrane u Srbiji, koju prati 109 jedinstvenih, starih, tradicionalnih recepata, kombinujući prošlost i sadašnjost, predstavljeni u svim regionima Srbije.

Danas vam se obraćamo da nam pomognete da štampamo drugo izdanje ove knjige. Pomozite nam da sačuvamo kulinarsku baštinu našeg kraja i podelimo iskustvo života na ovom jedinstvenom mestu sa ljudima širom sveta.

Pomozite nam da objavimo drugo izdanje knjige "Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje"
Pomozite nam da objavimo drugo izdanje knjige “Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje”

sijalica

JOŠ PAR INFORMACIJA

Кnjiga je prvi put štampana u maju 2018. godine, prvi tiraž je bio 1.000 primeraka. Dizajner je Danijela Paracki, magistar primenjenih umetnosti. Кnjiga je ilustrovana ručno rađenim crtežima Dušana Pavlića, a štampala ju je štamparija Alta Nova na profesionalnim mašinama na visokokvalitetnom papiru za štampu.

dollar emoji

ZA ŠTA NAM JE NOVAC POTREBAN I ZA ŠTA ĆE BITI TROŠEN:

 • Redizajn: paginacija, prevod, profesionalno uređivanje: 900 EUR (približno 980 USD)
 • Štampanje 1.000 primeraka: 6.000 EUR (približno 6.500 USD)
 • Naknade za objavljivanje, pakovanje i troškovi slanja: 1.000 EUR (približno 1.090 USD)
 • Ukupno: 7.900 EUR (približno 8.580 USD)

Sav novac koji premaši zadani cilj ići će za štampanje knjige. Ako ne ostvarimo cilj finansiranja, odštampaćemo manje primeraka, dovoljno da svi sponzori dobiju svoju nagradu.

kalendar

Кraj kampanje: 30.6.2024
Štampanje: avgust/septembar 2024
Pakovanje i isporuka: oktobar 2024

mega

Proširite ovu priču po mrežama!

Čak i ako ne možete da ponudite novac, postoje načini da se uključite i podržite nas: Recite svojim prijateljima o ovom projektu. Podelite ovu kampanju, koristeći vase naloge na društvenim mrežama.

Bili bismo zahvalni ako bismo uz vašu pomoć uspeli da realizujemo ovu knjigu!

NAGRADE SPONZORIMA

VAŠA PERSONALNA KOPIJA
$25 USD

 • (otprilike 23 EUR) potpisana kopija knjige i kartica zahvalnosti. Vaše ime će biti navedeno u spisku zahvalnosti na kraju knjige.
 • Troškovi dostave su uračunati.

VAŠA PERSONALNA КOPIJA I JEDNA ZA VAŠEG PRIJATELJA/PRIJATELJICU
$45 USD

 • (otprilike 41 EUR) potpisana kopija knjige i kartica zahvalnosti. Vaše ime će biti navedeno u spisku zahvalnosti na kraju knjige.
 • Troškovi dostave su uračunati.

SREBRNI PAКET
$75 USD

 • (otprilike 70 EUR) dve potpisane kopije knjige i kartica zahvalnosti. Vaše ime će biti navedeno u spisku zahvalnosti na kraju knjige i polo majica sa logom knjige Tradicionalni recepti.
 • Troškovi dostave su uračunati.

ZLATNI PAКET
$120 USD

 • (otprilike 110 EUR) tri potpisane kopije knjige i kartica zahvalnosti. Vaše ime će biti navedeno u spisku zahvalnosti na kraju knjige i polo majica sa logom knjige Tradicionalni recepti.
 • Troškovi dostave su uračunati.

DIJAMANTSКI PAКET
$245 USD

 • (otprilike 226 EUR) četiri potpisane kopije knjige i kartica zahvalnosti. Vaše ime će biti navedeno u spisku zahvalnosti na kraju knjige i dve polo majice sa logom knjige Tradicionalni recepti.
 • Troškovi dostave su uračunati.

SPONZORSКI PAКET
$540 USD + PDV (za kompanije iz Srbije)

 • (approx. 500 EUR) 10 kopija knjige i logo vaše kompanije odštampan na posebnoj strani za sponzore.

KONTAKT: miodrag[at]tradicionalnirecepti.net

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!