Pita sa jabukama – Verica Poznanović

Pita sa jabukama.

Pita sa jabukama, sastojci:

  • 500 g tankih kora,
  • 1 kg jabuka,
  • 4 kašike mlevenog keksa,
  • 4 kašike šećera,
  • 2 kesice vanilin šećera.

Za posipanje:

  • šećer u prahu.

Pita sa jabukama, priprema:

  • U pakovanju obicno ima 12 kora i ja pravim četiri rolne.
  • Jabuke narendati, ja koru nisam ljuštila.
  • Uzeti po tri kore za svaku rolnu, prskati sa malo ulja i slagati jednu preko druge.
  • Na treću koru na jednom kraju staviti narendane jabuke bez cedjenja soka, pošećeriti  posuti kašikom mlevenog keksa i vanilin šećerom.
  • Urolati.
  • Pitu ređati u okruglu tepsiju u krug, može, ne brinite neće se lomiti.
  • Izvaditi iz rerne, prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi.
  • Prohladjenu pitu, posuti šećerom u prahu.

Verica Poznanović

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa jabukama – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Posne grilijaš oblande

Tražite recept za savršene posne grilijaš oblande? Otkrijte bakinu tajnu za hrskavu čaroliju od karamela i oraha koja se topi u ustima. Lako i brzo!

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.