Uštipci od mlevenog mesa i tikvica – Ljiljana Stanković
Uštipci od mlevenog mesa i tikvica.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Uštipci od mlevenog mesa i tikvica – Ljiljana Stanković
Uštipci od mlevenog mesa i tikvica.
- 2 tikvice srednje veličine
- 2 jaja
- 2-3 kašike brašna
- so i začinepo ukusu
- pola glavice crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 1 sveža paprika
- 200 g. mešanog mlevenog mesa
- ulje za prženje
- Tikvice narendati i dodati im malo soli. Ostaviti da odstoje 10 minuta, da bi otpustile vodu.
- U posebnoj činiji umutiti jaja i dodati isceđene tikvice.
- Dodati brašno, sitno isečen beo luk , crni luk i papriku. Dodati mleveno meso i so .i začine, pa viljuškom sve dobro sjediniti. Ne bi trebalo da bude gušće nego testo za palačinke.
- Kašikom uzimati masu i pržiti na vrelom ulju, ali pljeskavice rastanjiti da ne bi bile previše debele.
- Pržene stavljati na papirnu salvetu, tako da se ocede.