Uštipci od mlevenog mesa i tikvica – Ljiljana Stanković

0

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica – Ljiljana Stanković

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuva online
Štampanje

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica – Ljiljana Stanković

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica.
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 40 minutes

Sastojci

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 jaja
  • 2-3 kašike brašna
  • so i začinepo ukusu
  • pola glavice crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 1 sveža paprika
  • 200 g. mešanog mlevenog mesa
  • ulje za prženje

Uputstvo za pripremu

  1. Tikvice narendati i dodati im malo soli. Ostaviti da odstoje 10 minuta, da bi otpustile vodu.
  2. U posebnoj činiji umutiti jaja i dodati isceđene tikvice.
  3. Dodati brašno, sitno isečen beo luk , crni luk i papriku. Dodati mleveno meso i so .i začine, pa viljuškom sve dobro sjediniti. Ne bi trebalo da bude gušće nego testo za palačinke.
  4. Kašikom uzimati masu i pržiti na vrelom ulju, ali pljeskavice rastanjiti da ne bi bile previše debele.
  5. Pržene stavljati na papirnu salvetu, tako da se ocede.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.