Uštipci od mlevenog mesa i tikvica – Ljiljana Stanković

128

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica – Ljiljana Stanković

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica – Ljiljana Stanković

Uštipci od mlevenog mesa i tikvica.

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 jaja
  • 2-3 kašike brašna
  • so i začinepo ukusu
  • pola glavice crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 1 sveža paprika
  • 200 g. mešanog mlevenog mesa
  • ulje za prženje
  1. Tikvice narendati i dodati im malo soli. Ostaviti da odstoje 10 minuta, da bi otpustile vodu.
  2. U posebnoj činiji umutiti jaja i dodati isceđene tikvice.
  3. Dodati brašno, sitno isečen beo luk , crni luk i papriku. Dodati mleveno meso i so .i začine, pa viljuškom sve dobro sjediniti. Ne bi trebalo da bude gušće nego testo za palačinke.
  4. Kašikom uzimati masu i pržiti na vrelom ulju, ali pljeskavice rastanjiti da ne bi bile previše debele.
  5. Pržene stavljati na papirnu salvetu, tako da se ocede.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.