Ajnpren čorba – Kristina Gašpar

Ajnpren čorba – recept za čorbicu je nasleđen od babe. Ona je ovu čorbicu uvek pripremala kada i testeninu. Od testenine je najčešće pripremala grenadir marš.

Ajnpren čorba - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Ajnpren čorba – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Ajnpren čorba – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Ajnpren čorba – recept za čorbicu je nasleđen od babe. Ona je ovu čorbicu uvek pripremala kada i testeninu. Od testenine je najčešće pripremala grenadir marš.

  • 1 kašika ulja (po izboru)
  • 1 kašika brašna (ravna)
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 l vode od testenine (1 – 1,5 litar)
  • 1 šaka testenine (kuvane)
  • 1 šaka peršunovog lista (svežeg)
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • mešavina začina (po ukusu)
  1. Na vrelom ulju propržite brašno i alevu papriku, sipajte postepeno vodu od testenine i kuvajte čorbu oko 5 minuta. Dodajte kuvanu testeninu i začine po ukusu. Pospite je seckanim peršunovim listom prilikom služenja.
  2. U čorbu, po želji, možete dodati pavlaku, jaje…

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ajnpren čorba – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.