Brzi uštipci - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Brzi uštipci - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Brzi uštipci – najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani. Jako su jednostavni i moraju biti sastavni deo repertoara svake kuvarice i mame 😀

Brzi uštipci - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Brzi uštipci – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste – Ana Vuletić

brzi ustipci Ana Vuletic png

Brzi uštipci – najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani. Jako su jednostavni i moraju biti sastavni deo repertoara svake kuvarice i mame 😀

Brzi uštipci, sastojci:

 • 10 kašika brašna
 • 1 kašičica soli
 • 1 komad jaje
 • 1 kesica prašak za pecivo
 • 0,5 šolje mleka
 • 0,5 šolje vode
 • ulje

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Brzi uštipci, priprema:

 1. 10 punih kašika brašna, so i prašak za pecivo i jaje umutiti sa mlekom i vodom. Možete koristiti i mikser ili ručnu mutilicu kako vam lakše.
 2. U dublju posudu sipajte ulje i zagrejte. Smanjite vatru na srednju da vam testo ne bi gorelo i da bi dobilo lepu zlatnu boju.
 3. Supenom kašikom vadite testo i sipajte u vrelo ulje. Jedna kašika jedan uštipak. Ako ste sipali na vrelo ulje, potrebno je svega 30sekundi do minut da okrenete testo na drugu stranu i da ono dobije lepu zlatnu boju.
 4. Kako testo dobije zlatnu boju možete ga izvaditi.
 5. p.s. Ukoliko želite možete vaditi na salvetu da upije višak ulja.
 6. Servirati odmah i poslužiti sa onim što vam se zatekne u frižideru. Slatke mogu se politi šećerom, džemom, nutelom… Slane mogu sa sirom, kajmakom, plavlakom….
 7. Prijatno…brzi ustipci Ana Vuletic png
Ukoliko imate više gostiju samo duplirajte sastojke. Ja sam stavila da je za tri osobe jer ispadne oko 20 komada, pa par slatkih i slanih za svakog, inače meni i mužu obično ovo bude prevelika količina.

Ana Vuletić

Prvobitno objavljeno: 01.05.2016.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!