Aromatično povrće – Ljiljana Stanković

Aromatično povrće – jeftin , zdrav i ukusan ručak.

Aromatično povrće - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Aromatično povrće – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Aromatično povrće – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Aromatično povrće – jeftin , zdrav i ukusan ručak.

  • 600 gr. bundeve
  • 600 gr. krompir
  • 2 dl. pavlake za kuvanje
  • 2 dl. mleka
  • 2 jajeta
  • 30 gr. putera
  • 100 gr. kačkavalja
  1. Oljuštite krompir i isecite na komade. Isecite bundevu na komadiće približno iste veličine kao i krompir. Stavite krompir i bundevu u šerpu , prelijte vodom i kuvajte 20min. dok povrće ne omekša.Procedite .
  2. U međuvremenu sitno iseckajte crni luk. U činiji umutite jaja , mleko i pavlaku.Posolite i pobiberite po želji.Puterom dobro podmažite vatrostalnu činiju poređajte naizmenično bundevu, krompir i luk, prelijte umućenom smesom pa stavite drugi sloj bundeve,krompir i luka i preostalu smesu. Pospite rendanim kačkavaljem i pecite oko 30min. na 200stepeni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Aromatično povrće – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.