Kompot od bundeve – bundevu treba koristiti na razne načine.
Dana Drobnjak, blog Danina kuhinja >>>
Kompot od bundeve – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online
Kompot od bundeve – bundevu treba koristiti na razne načine.
- 1 kg bundeve
- 14 kašika šećera
- 1 litar vode
- 1 kesica vanilin secera
- 1,5 dcl jabukovog sirćeta (sa 4% sirćetne kiseline)
- 5 zrna karanfilića
- 0,25 kašičice cimeta
- 0,25 kašičice djumbira u prahu
- Bundevu iseći očistiti unutrašnji deo sa semenkama i iseći na veće kocke.
U posudu staviti vodu, šećer, vanilu, sirće, karanfilić i kuvati. Kad provri dodati isečenu bundevu, poklopiti i kuvati 15-20 minuta da bundeva omekša paziti da se ne prekuva.
2-3 minuta pred kraj dodati cimet i djumbir u prahu, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!