Burek sa eurokremom, keksom i višnjama – Milica Živković

Burek sa eurokremom, keksom i višnjama.

Burek sa eurokremom, keksom i višnjama, sastojci:

  • 15 kom kora za pitu

Preliv:

  • 3 dl kisele vode,
  • 1 dl ulja,
  • 1 vanil šećer,
  • 4 kašike kisele pavlake.

Fil:

  • 500 gr eurokrema,
  • 150 gr mlevene plazme,
  • 400 gr zamrznutih očisćenih višanja.

PROČITAJ: TESTIVAL U GOSTIMA KOD TURISTIČKE ORGANIZACIJE RAŽANJ

Burek sa eurokremom, keksom i višnjama, priprema:

  • Tepsiju prečnika 24 cm pouljiti.
  • Staviti 2 cele kore, jednu preko druge.
  • 4 kore iseckati i staviti preko ove dve kore i preliti sa 1/4 preliva, staviti 1/3 eurokrema, posuti 1/3 keksa i 1/3 višanja.
  • Opet 4 cepane kore i dalje nastaviti isto.
  • Na kraju, povratiti ivice kore, premazati prelivom i staviti 1 celu koru i nju premazati prelivom.
  • Peći 50 minuta na 180 stepeni.

Burek je super.

Milica Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Burek sa eurokremom, keksom i višnjama – Milica Živković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.