Burek sa eurokremom, keksom i višnjama - Milica Živković - Recepti i Kuvar online
Burek sa eurokremom, keksom i višnjama - Milica Živković - Recepti i Kuvar online

Burek sa eurokremom, keksom i višnjama.

Burek sa eurokremom, keksom i višnjama, sastojci:

  • 15 kom kora za pitu

Preliv:

  • 3 dl kisele vode,
  • 1 dl ulja,
  • 1 vanil šećer,
  • 4 kašike kisele pavlake.

Fil:

  • 500 gr eurokrema,
  • 150 gr mlevene plazme,
  • 400 gr zamrznutih očisćenih višanja.

PROČITAJ: TESTIVAL U GOSTIMA KOD TURISTIČKE ORGANIZACIJE RAŽANJ

Burek sa eurokremom, keksom i višnjama, priprema:

  • Tepsiju prečnika 24 cm pouljiti.
  • Staviti 2 cele kore, jednu preko druge.
  • 4 kore iseckati i staviti preko ove dve kore i preliti sa 1/4 preliva, staviti 1/3 eurokrema, posuti 1/3 keksa i 1/3 višanja.
  • Opet 4 cepane kore i dalje nastaviti isto.
  • Na kraju, povratiti ivice kore, premazati prelivom i staviti 1 celu koru i nju premazati prelivom.
  • Peći 50 minuta na 180 stepeni.

Burek je super.

Milica Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!