Burek sa eurokremom, keksom i višnjama.
Burek sa eurokremom, keksom i višnjama, sastojci:
- 15 kom kora za pitu
Preliv:
- 3 dl kisele vode,
- 1 dl ulja,
- 1 vanil šećer,
- 4 kašike kisele pavlake.
Fil:
- 500 gr eurokrema,
- 150 gr mlevene plazme,
- 400 gr zamrznutih očisćenih višanja.
PROČITAJ: TESTIVAL U GOSTIMA KOD TURISTIČKE ORGANIZACIJE RAŽANJ
Burek sa eurokremom, keksom i višnjama, priprema:
- Tepsiju prečnika 24 cm pouljiti.
- Staviti 2 cele kore, jednu preko druge.
- 4 kore iseckati i staviti preko ove dve kore i preliti sa 1/4 preliva, staviti 1/3 eurokrema, posuti 1/3 keksa i 1/3 višanja.
- Opet 4 cepane kore i dalje nastaviti isto.
- Na kraju, povratiti ivice kore, premazati prelivom i staviti 1 celu koru i nju premazati prelivom.
- Peći 50 minuta na 180 stepeni.
Burek je super.
Milica Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!