Celerovo novo odelo – ništa komplikovano, zar ne? A vrlo ukusno za ljubitelje celera 😉
Da ne zaboravim, ovo jelo je posno, vegansko i vegetarijansko – 3 u 1 😉

Celerovo novo odelo – Kristina Gašpar
- 500 g celera
- 50 ml ulja (po izboru, okvirno jer ga nisam merila)
- susam (po ukusu)
- prezle (po ukusu)
- morska so (po ukusu)
- biber (po ukusu)
- Celer očistiti i iseći na kocke približnih dimenzija 2*2 cm. Kuvati ga na pari ili u malo vode na visokoj temperaturi uz povremeno mešanje. Dovoljno je da se celer kuva oko 4-5 minuta (možda i kraće).
- Dok se celer kuva, pripremiti celerovo odelo:
- Na ulju propržiti prezle i susam na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje-dok prezle blago ne porumene.
- Ocediti višak tečnosti iz celera (ukoliko je ima) sipati ga u „odelo“ (mešavinu prezli i susama), izmešati i posuti morskom solju i biberom.
- Umesto prezli, možete koristiti pšenične klice-u tom slučaju nije neophodno ulje (susam i klice pecite na suvom tiganju)
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.