Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Celerovo novo odelo – Kristina Gašpar

Posno jelo od celera

0

Celerovo novo odelo – ništa komplikovano, zar ne? A vrlo ukusno za ljubitelje celera 😉

Da ne zaboravim, ovo jelo je posno, vegansko i vegetarijansko – 3 u 1 😉

Celerovo novo odelo - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Celerovo novo odelo – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Celerovo novo odelo - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Celerovo novo odelo – Kristina Gašpar

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 15 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 500 g celera
  • 50 ml ulja po izboru, okvirno jer ga nisam merila
  • susam po ukusu
  • prezle po ukusu
  • morska so po ukusu
  • biber po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Celer očistiti i iseći na kocke približnih dimenzija 2*2 cm. Kuvati ga na pari ili u malo vode na visokoj temperaturi uz povremeno mešanje. Dovoljno je da se celer kuva oko 4-5 minuta (možda i kraće).
  2. Dok se celer kuva, pripremiti celerovo odelo:
  3. Na ulju propržiti prezle i susam na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje-dok prezle blago ne porumene.
  4. Ocediti višak tečnosti iz celera (ukoliko je ima) sipati ga u "odelo" (mešavinu prezli i susama), izmešati i posuti morskom solju i biberom.
  5. Umesto prezli, možete koristiti pšenične klice-u tom slučaju nije neophodno ulje (susam i klice pecite na suvom tiganju)

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.