Čokoladna torta sa jagodama – sočna voćna torta.
Dana Drobnjak, blog Danina kuhinja >>>
Čokoladna torta sa jagodama – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online
Čokoladna torta sa jagodama – sočna voćna torta.
Za kore:
- 4 komada jaja
- 200 gr šećera
- 70 gr putera
- 70 gr čokolade
- 60 ml mleka
- 60 ml vode
- 200 gr brašna
- 40 gr kakaoa
- 1 prstohvat soli
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil od jagoda:
- 800 gr jagoda (zamrznutih)
- 100 gr šećera
- 2 dcl vode
- 2 kesice pudinga od jagode
Za vanilin fil:
- 6 dcl mleka
- 150 gr šećera
- 1 komad jaje
- 1 kesica pudinga od vanile
- 250 gr putera
- 50 gr šećera u prahu
Za ukrašavanje:
- 2,5 dl slatke pavlake
- 150 gr čokolade
- 200 gr šlag krema u prahu
- 2 dl vode
- 100 gr čokolade (za tarabicu)
- Istopiti 70 gr putera sa 70 gr čokolade i ostaviti da se prohladi.
Umutiti 4 belanca sa prstohvat soli.
Umututi 4 čumanca sa 200 gr šećera, dodati istopljenu čokoladu sa puterom, dodati mleko, vodu, brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro umutiti i muteći dodati kašiku po kašiku umućeno belance.
Masu staviti u kalup prečnika 24 cm prethodno oblođen papirom.
Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
Koru dobro ohladiti i vodoravno preseći 2 puta da dobijemo 3 kore. - Fil od jagoda. U posudu staviti seckane jagode, dodati 100 gr šećera i kuvati od kad provri 2-3 minuta. Umutiti 2 dcl vode, 2 pudinga od jagoda, dodati u jagode i kuvati dok se ne zgusne. Toplu masu izliti na sve 3 kore i ostaviti da se ohladi.
Vanilin fil. U posudu staviti 5 dcl mleka da vri. Umutiti 1 jaje sa 150 gr šečera, 1 dcl mleka, 2 kesice vanilin šećera, dodati u vrelo mleko i kuvati. Kad se zgusne ostaviti da se ohladi i dodati umućen puter ili margarin sa 50 gr šećera u prahu.
Filovati tortu. Kora prelivena sa filom od jagoda, fil od vanile, kora, fil od jagoda, fil od vanile, 3 kora, fil od jagoda, fil od vanile. - U posudu staviti 2,5 dcl slatke pavlake, 150 gr čokolade izlomljene na kockice i kuvati na tihoj vatri da se čokolada istopi ( masa ne sme da provri). Ostaviti da se dobro ohladi i umutiti mikserom. Ovom masom po vrhu i okolo premazati tortu.
Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl vode. dodati malo boje u prahu i praviti ružice. Tarabicu napraviti od 100 gr istopljene čokolade.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!