Čokoladna torta sa jagodama – Dana Drobnjak

Čokoladna torta sa jagodama – sočna voćna torta.

Čokoladna torta sa jagodama - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Čokoladna torta sa jagodama – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Dana Drobnjak, blog Danina kuhinja >>>

Čokoladna torta sa jagodama – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Čokoladna torta sa jagodama – sočna voćna torta.

Za kore:

  • 4 komada jaja
  • 200 gr šećera
  • 70 gr putera
  • 70 gr čokolade
  • 60 ml mleka
  • 60 ml vode
  • 200 gr brašna
  • 40 gr kakaoa
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil od jagoda:

  • 800 gr jagoda (zamrznutih)
  • 100 gr šećera
  • 2 dcl vode
  • 2 kesice pudinga od jagode

Za vanilin fil:

  • 6 dcl mleka
  • 150 gr šećera
  • 1 komad jaje
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 250 gr putera
  • 50 gr šećera u prahu

Za ukrašavanje:

  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 150 gr čokolade
  • 200 gr šlag krema u prahu
  • 2 dl vode
  • 100 gr čokolade (za tarabicu)
  1. Istopiti 70 gr putera sa 70 gr čokolade i ostaviti da se prohladi.
    Umutiti 4 belanca sa prstohvat soli.
    Umututi 4 čumanca sa 200 gr šećera, dodati istopljenu čokoladu sa puterom, dodati mleko, vodu, brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro umutiti i muteći dodati kašiku po kašiku umućeno belance.
    Masu staviti u kalup prečnika 24 cm prethodno oblođen papirom.
    Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
    Koru dobro ohladiti i vodoravno preseći 2 puta da dobijemo 3 kore.
  2. Fil od jagoda. U posudu staviti seckane jagode, dodati 100 gr šećera i kuvati od kad provri 2-3 minuta. Umutiti 2 dcl vode, 2 pudinga od jagoda, dodati u jagode i kuvati dok se ne zgusne. Toplu masu izliti na sve 3 kore i ostaviti da se ohladi.
    Vanilin fil. U posudu staviti 5 dcl mleka da vri. Umutiti 1 jaje sa 150 gr šečera, 1 dcl mleka, 2 kesice vanilin šećera, dodati u vrelo mleko i kuvati. Kad se zgusne ostaviti da se ohladi i dodati umućen puter ili margarin sa 50 gr šećera u prahu.
    Filovati tortu. Kora prelivena sa filom od jagoda, fil od vanile, kora, fil od jagoda, fil od vanile, 3 kora, fil od jagoda, fil od vanile.
  3. U posudu staviti 2,5 dcl slatke pavlake, 150 gr čokolade izlomljene na kockice i kuvati na tihoj vatri da se čokolada istopi ( masa ne sme da provri). Ostaviti da se dobro ohladi i umutiti mikserom. Ovom masom po vrhu i okolo premazati tortu.
    Umutiti 200 gr šlaga sa 2 dcl vode. dodati malo boje u prahu i praviti ružice. Tarabicu napraviti od 100 gr istopljene čokolade.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Čokoladna torta sa jagodama – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.