Ćuretina u mlincima sa gorgonzolom – jednostavan i ukusan ručak!
Ćuretina u mlincima sa gorgonzolom, sastojci:
- 200 g mlinaca
- 400 g ćurećeg belog mesa
- 2 dl neutralne pavlake
- 2 dl vode
- 100 g gorgonzole
- 100 g kačkavalja
- 180 g kisele pavlake
- so
- mešavina sušenog začina
- suncokretovo ulje
Okvirno vreme pripreme 45 minuta.
Ćuretina u mlincima sa gorgonzolom, priprema:
- u zagrejan tiganj sipati ulje
- staviti u tiganj izlupane ćureće šnicle da se peku i posoliti ih
- u pleh poređati 1/2 mlinaca i ravnomerno rasporediti komadiće gorgonzole
- ispeći šnicle i pečenu ćuretinu poređati u pleh
- u tiganju zakuvati vodu i neutralnu pavlaku
- začiniti solju i mešavinom sušenih začina
- preko ćuretine poređati ostatak mlinaca
- preliti iz tiganja preko mlinaca
- zatim premazati kiselom pavlakom
- posuti rendanim kačkavaljem
- peći 20 minuta na 220 stepeni c
Prijatno!
Video recept: https://youtu.be/zwdQKzOZq7Y
