Ćuretina u mlincima sa gorgonzolom – jednostavan i ukusan ručak!

RECEPT PRIPREMILAMarija Milošević

Ćuretina u mlincima sa gorgonzolom – jednostavan i ukusan ručak!

Ćuretina u mlincima sa gorgonzolom, sastojci:

  • 200 g mlinaca
  • 400 g ćurećeg belog mesa
  • 2 dl neutralne pavlake
  • 2 dl vode
  • 100 g gorgonzole
  • 100 g kačkavalja
  • 180 g kisele pavlake
  • so
  • mešavina sušenog začina
  • suncokretovo ulje

    Okvirno vreme pripreme 45 minuta.

Ćuretina u mlincima sa gorgonzolom, priprema:

  • u zagrejan tiganj sipati ulje
  • staviti u tiganj izlupane ćureće šnicle da se peku i posoliti ih
  • u pleh poređati 1/2 mlinaca i ravnomerno rasporediti komadiće gorgonzole
  • ispeći šnicle i pečenu ćuretinu poređati u pleh
  • u tiganju zakuvati vodu i neutralnu pavlaku
  • začiniti solju i mešavinom sušenih začina
  • preko ćuretine poređati ostatak mlinaca
  • preliti iz tiganja preko mlinaca
  • zatim premazati kiselom pavlakom
  • posuti rendanim kačkavaljem
  • peći 20 minuta na 220 stepeni c

Prijatno!

Video recept: https://youtu.be/zwdQKzOZq7Y

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ćuretina u mlincima sa gorgonzolom – jednostavan i ukusan ručak!

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.