Cvet lisnata pogača – Milica Živković

Cvet lisnata pogača.

Cvet lisnata pogača, sastojci:

  • 500 gr brašna,
  • 1/3 kvasca,
  • 2,5 dl mešavina vode i mleka, pola pola,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 jaje,
  • 50 ml ulja,
  • 50 gr otopljenog margarina,
  • susam i
  • seme lana.

Cvet lisnata pogača, priprema:

  • U mleko i vodu staviti kvasac, šećer i 1 kašiku brašna i ostaviti 10 minuta.
  • U vanglu staviti brašno, so, ulje, jaje i nadošli kvasac i zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste 30 minuta.
  • Testo premesiti i podeliti na 5 loptica.
  • Svaku lopticu razvaljati oklagijom u krug, premazati margarinom i slagati jednu preko druge na papir za pečenje. Zadnje se ne premazuju.
  • Naslagano testo razvaljati oklagijom u četvrtastu ploču.
  • Na sredini čašom obeležite krug sa sve 4 strane testa, odseći rednjeve da bi bilo testo ravno.
  • Od kruga iseći prema spolja po sredini i u ćoškovima. Na kraju loptica zaseći testo. Od odsečenog dela po dva testa uviti i staviti na sredinu hleba.
  • Loptice uvrnuti na jednoj strani i ivice podvući u rasečen deo. Prebaciti sa papirom u tepsiju i premazati margarinom i posuti susamom i semenom lana.
  • Staviti da narasta dok se rerna ne ugreje.
  • Peći na 180 stepeni 30 minuta.

Milica Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Cvet lisnata pogača – Milica Živković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.