Cvet lisnata pogača.
Cvet lisnata pogača, sastojci:
- 500 gr brašna,
 - 1/3 kvasca,
 - 2,5 dl mešavina vode i mleka, pola pola,
 - 1 kašičica šećera,
 - 1 kašičica soli,
 - 1 jaje,
 - 50 ml ulja,
 - 50 gr otopljenog margarina,
 - susam i
 - seme lana.
 
Cvet lisnata pogača, priprema:
- U mleko i vodu staviti kvasac, šećer i 1 kašiku brašna i ostaviti 10 minuta.
 - U vanglu staviti brašno, so, ulje, jaje i nadošli kvasac i zamesiti glatko testo i ostaviti da naraste 30 minuta.
 - Testo premesiti i podeliti na 5 loptica.
 - Svaku lopticu razvaljati oklagijom u krug, premazati margarinom i slagati jednu preko druge na papir za pečenje. Zadnje se ne premazuju.
 - Naslagano testo razvaljati oklagijom u četvrtastu ploču.
 - Na sredini čašom obeležite krug sa sve 4 strane testa, odseći rednjeve da bi bilo testo ravno.
 - Od kruga iseći prema spolja po sredini i u ćoškovima. Na kraju loptica zaseći testo. Od odsečenog dela po dva testa uviti i staviti na sredinu hleba.
 - Loptice uvrnuti na jednoj strani i ivice podvući u rasečen deo. Prebaciti sa papirom u tepsiju i premazati margarinom i posuti susamom i semenom lana.
 - Staviti da narasta dok se rerna ne ugreje.
 - Peći na 180 stepeni 30 minuta.
 
Milica Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
