Dečije Carbonare – Ana Vuletić

Dečije Carbonare –  muž i ja obožavamo Carbonare, ali su one poprilicno „teške“ za ćerku, pa evo jedne varijacije kako ih možete spremiti deci od 1+ godine.

Dečije Carbonare – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Dečije Carbonare – muž i ja obožavamo Carbonare, ali su one poprilicno „teške“ za ćerku, pa evo jedne varijacije kako ih možete spremiti deci od 1+ godine.

  • 2 komada belog krompira
  • 20 gr slanine
  • 30 gr mozzarella sira
  1. Oljustite i naribajte krompir na tanke trakice ili isecite rucno.
  2. Slaninu isecekajte na kratke trakice ili naribajte. Ja koristim pancetu.
  3. Stavite krompir u tiganj sa malo maslinovog ulja i proprzite oko 1 minuta i potom dodajte malo vode i poklopite. Povremeno blago mesajte da se ne raspadne oko 5 minuta.
  4. Otvorite i pustite da voda izvetri i ubacite slaninu i proprzite malo.
  5. Dok je toplo ubacite mozzarelu i promesajte da se otopi.
  6. Umesto mozzarella sira mozete napraviti i besamel (brasno i mleko).
  7. Od zacina mozete dodati malo bibera i persuna shodno onone kako ste navikli dete da jede.
  8. Proverite da nije vrelo i posluzite detetu.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Dečije Carbonare – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.