Pozorišna predstava i paketići za mališane u okviru tradicionalne akcije „Novogodišnja kutija“
Pozorišna predstava i paketići za mališane u okviru tradicionalne akcije „Novogodišnja kutija“

Crédit Agricole i METRO Cash & Carry obradovali 150 mališana iz škole „Milan Petrović“ iz Novog Sada

Novi Sad, 8. decembar 2016. godine – Više od 150 dece sa smetnjama u razvoju iz škole „Milan Petrović“ prisustvovalo je novogodišnjoj predstavi u okviru tradicionalne akcije „Novogodišnja kutija“, koju organizuju kompanije Crédit Agricole Srbija i METRO Cash & Carry Srbija. Ovom prilikom, mini mjuzikl pod nazivom „Novogodišnja čarolija“ je na zabavan način predstavio duh predstojećih novogodišnjih praznika, izmamio dečje osmehe i učinio da ovi mališani i njihove porodice osete podršku koja im je potrebna.

Pored druženja sa Vilom Dobrilom i glumcima mjuzikla, decu su obradovale i novogodišnje kutije pune slatkiša koje su specijalno za njih pripremili zaposleni iz Crédit Agricole Srbija, METRO Cash & Carry Srbija, Novosadskog sajma i kompanije Lafarge Srbija, a podelili ih Deda Mrazovi pomagači iz Crvenog krsta Novog Sada.

Pozorišna predstava i paketići za mališane u okviru tradicionalne akcije „Novogodišnja kutija“
Pozorišna predstava i paketići za mališane u okviru tradicionalne akcije „Novogodišnja kutija“

Današnja predstava realizovana je u okviru humanitarnog projekta „Novogodišnja kutija“, koje ove dve kompanije uz podršku partnera sprovode od 2009. godine i čiji je cilj pružanje podrške prirodnim porodicama i unapređenje kvaliteta života dece u njima. Ukupan broj paketića za decu od 2012. godine, od kako se u Novom Sadu organizuje ova akcija, bio je oko 1000.

Višegodišnje trajanje projekta „Novogodišnja kutija“ dokaz je značaja koji ova akcija ima upravo u podršci porodicama, koje se svakodnevno susreću sa socijalnim i drugim izazovima, ali i podizanju svesti društva o potrebi uključivanja svih onih koji mogu da pomognu.

„Novogodišnja kutija“ je nastavak humanitarne akcije Magični doručak, koju su kompanije Crédit Agricole Srbija, METRO Cash & Carry Srbija i nevladina organizacija Banka Hrane organizovale u aprilu ove godine. Tada je za potrebe škola za decu sa smetnjama u razvoju obezbeđeno više od devet tona hrane.

Izvor: saopštenje za medije METRO Cash & Carry 

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!