Dekupaž jaja - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online
Dekupaž jaja - Vesna Pavlović - Recepti i Kuvar online

Dekupaž jaja.

Dekupaž jaja, sastojci:

  • 15 jaja,
  • po potrebi voda,
  • 1 kašika soli,
  • 1 belance,
  • po potrebi salvete sa različitim motivima.

Dekupaž jaja, priprema:

  • U šerpu staviti jaja,naliti vidom (da ogreznu), dodati so i staviti na vatru da se kuvaju petnaestak minuta (zavisno od toga želite li tvrđe ili mekše kuvana jaja-koristiti bela jaja).
  • Ocediti vodu, naliti hladnom vodom i ostaviti da se ohlade. Potom jaja obrisati.
  • Belance razmutiti, a motive na salvetama iseckati i rastaviti ih (ostaviti gornji deo, ostale odstraniti).
  • Četkicom nanositi belance na jaje, zalepiti motiv i preko motiva premazati belancetom kako bi se lepo zalepio za jaje.
  • Složiti u korpicu.

Priprema: 45 minuta
Broj porcija: 5

Komentar: Svima u redakciji,kao i svim korisnicima portala, želim srećan Uskrs. HRISTOS VASKRSE!

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!