Dekupaž jaja – Vesna Pavlović

Dekupaž jaja.

Dekupaž jaja, sastojci:

  • 15 jaja,
  • po potrebi voda,
  • 1 kašika soli,
  • 1 belance,
  • po potrebi salvete sa različitim motivima.

Dekupaž jaja, priprema:

  • U šerpu staviti jaja,naliti vidom (da ogreznu), dodati so i staviti na vatru da se kuvaju petnaestak minuta (zavisno od toga želite li tvrđe ili mekše kuvana jaja-koristiti bela jaja).
  • Ocediti vodu, naliti hladnom vodom i ostaviti da se ohlade. Potom jaja obrisati.
  • Belance razmutiti, a motive na salvetama iseckati i rastaviti ih (ostaviti gornji deo, ostale odstraniti).
  • Četkicom nanositi belance na jaje, zalepiti motiv i preko motiva premazati belancetom kako bi se lepo zalepio za jaje.
  • Složiti u korpicu.

Priprema: 45 minuta
Broj porcija: 5

Komentar: Svima u redakciji,kao i svim korisnicima portala, želim srećan Uskrs. HRISTOS VASKRSE!

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.