Dekupaž jaja.
Dekupaž jaja, sastojci:
- 15 jaja,
- po potrebi voda,
- 1 kašika soli,
- 1 belance,
- po potrebi salvete sa različitim motivima.
Dekupaž jaja, priprema:
- U šerpu staviti jaja,naliti vidom (da ogreznu), dodati so i staviti na vatru da se kuvaju petnaestak minuta (zavisno od toga želite li tvrđe ili mekše kuvana jaja-koristiti bela jaja).
- Ocediti vodu, naliti hladnom vodom i ostaviti da se ohlade. Potom jaja obrisati.
- Belance razmutiti, a motive na salvetama iseckati i rastaviti ih (ostaviti gornji deo, ostale odstraniti).
- Četkicom nanositi belance na jaje, zalepiti motiv i preko motiva premazati belancetom kako bi se lepo zalepio za jaje.
- Složiti u korpicu.
Priprema: 45 minuta
Broj porcija: 5
Komentar: Svima u redakciji,kao i svim korisnicima portala, želim srećan Uskrs. HRISTOS VASKRSE!
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!