Esterhazy torta – Dragana Skular

0

Esterhazy torta – lepotica među tortama… koja je vredna pažnje… vredi se potruditi oko nje…

Esterhazy torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Esterhazy torta – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online
Esterhazy torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Esterhazy torta – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online
Esterhazy torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Esterhazy torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online

Esterhazy torta - lepotica među tortama... koja je vredna pažnje... vredi se potruditi oko nje...
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes
Broj osoba 25 osoba

Sastojci

  • 12 komada jaja
  • 300 gr badema mlevenih
  • 100 gr lesnika seckanih
  • 300 gr šećera u prahu
  • 15 kašika šećera za kore
  • 150 gr šećera za file
  • 1 kašika limunovog soka
  • 250 gr margarina
  • 3 kašike džema od kajsija
  • 50 gr čokolade
  • 1 kašika ulja
  • 0,5 komad belanceta
  • 1 kašičica ulja

Uputstvo za pripremu

  1. Umutiti belanaca u čvrst sneg pa dodati šećer. Mutiti još malo i dodati bademe i brašno lagano kašikom. Na papiru za pečenje iscrtati krug uz pomoć pleha. Napraviti 5 krugova i svaki premazati puterom. Rasporediti smesu za kore na pet krugova, pažljivo razmazati i peći na poleđini pleha oko 5 minuta. Pečenje ovih kora je veoma brzo. Pečenu koru stavite na stolnjak i nemojte odmah skidati papir.
    Esterhazy torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
  2. Žumanca umutite sa šećerom i skuvajte na pari. Kada se fil ohladi sjedinite ga sa umućenim margarinom i prah šećerom pa dodajte mlevene bademe ( Bademe kuvajte 1 min u ključaloj vodi, procedite i oljuštite, osušite i pecite 10 minuta na 70 stepeni da ostanu bledi ).
    Esterhazy torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
  3. Odvojiti 2 kašike fila za premazivanje ivica torte. Rasporedite fil na 4 kore i nafilujte tortu, peta kora se ne filuje. Preko pete kore se premazuje džem od kajsija 3 kašike koje ste prethodno zagrejali.
    Esterhazy torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
  4. Belance umutite u čvst sneg dodajte limunov sok, ulje i šećer u prahu. Prelijte preko torte ovaj beli premaz. Odmah preko premaza iscrtajte koncentrične krugove od topljene čokolade pa čačkalicom vucite linije od centra ka ivici torte i od ivice torte ka centru. Ivice torte ukrasite seckanim pečenim lešnicima.
    Esterhazy torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.