Esterhazy torta – Dragana Skular

Esterhazy torta – lepotica među tortama… koja je vredna pažnje… vredi se potruditi oko nje…

Esterhazy torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Esterhazy torta – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online
Esterhazy torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Esterhazy torta – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online

Esterhazy torta – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online

Esterhazy torta – lepotica među tortama… koja je vredna pažnje… vredi se potruditi oko nje…

  • 12 komada jaja
  • 300 gr badema (mlevenih)
  • 100 gr lesnika (seckanih)
  • 300 gr šećera u prahu
  • 15 kašika šećera (za kore)
  • 150 gr šećera (za file)
  • 1 kašika limunovog soka
  • 250 gr margarina
  • 3 kašike džema od kajsija
  • 50 gr čokolade
  • 1 kašika ulja
  • 0,5 komad belanceta
  • 1 kašičica ulja
  1. Umutiti belanaca u čvrst sneg pa dodati šećer. Mutiti još malo i dodati bademe i brašno lagano kašikom. Na papiru za pečenje iscrtati krug uz pomoć pleha. Napraviti 5 krugova i svaki premazati puterom. Rasporediti smesu za kore na pet krugova, pažljivo razmazati i peći na poleđini pleha oko 5 minuta. Pečenje ovih kora je veoma brzo. Pečenu koru stavite na stolnjak i nemojte odmah skidati papir.
  2. Žumanca umutite sa šećerom i skuvajte na pari. Kada se fil ohladi sjedinite ga sa umućenim margarinom i prah šećerom pa dodajte mlevene bademe ( Bademe kuvajte 1 min u ključaloj vodi, procedite i oljuštite, osušite i pecite 10 minuta na 70 stepeni da ostanu bledi ).
  3. Odvojiti 2 kašike fila za premazivanje ivica torte. Rasporedite fil na 4 kore i nafilujte tortu, peta kora se ne filuje. Preko pete kore se premazuje džem od kajsija 3 kašike koje ste prethodno zagrejali.
  4. Belance umutite u čvst sneg dodajte limunov sok, ulje i šećer u prahu. Prelijte preko torte ovaj beli premaz. Odmah preko premaza iscrtajte koncentrične krugove od topljene čokolade pa čačkalicom vucite linije od centra ka ivici torte i od ivice torte ka centru. Ivice torte ukrasite seckanim pečenim lešnicima.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Esterhazy torta – Dragana Skular

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.