Francuski kroasan – Suzana Mitić

Francuski kroasan – hrskav spolja, mekan unutra, pravi, pravcati Francuski kroasan.

Francuski kroasan - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Francuski kroasan – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Francuski kroasan – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Francuski kroasan – hrskav spolja, mekan unutra, pravi, pravcati Francuski kroasan.

  • 500 ml voda
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kasicica šećera
  • 2 kasicice soli
  • 900 gr brašna
  • 350 gr margarina
  1. U odgovarajucoj posudi staviti hladnu vodu,izmrviti kvasac,dodati secer i so i sa brasnom zamesiti testo.Umesiti glatko testo.Oklagijom rastanjiti testo,margarin preseci na tanje kocke i poredjati po testu.
  2. Preklopiti sa svih strana i ostaviti u frizider na 15 minuta uvijeno u plasticnu kesu.Oklagijom rastanjiti testo u duzi a uzi pravougaonik.Preklopiti testo tri puta.
  3. Vratiti u frizider na 15 minuta.Postupak ponoviti tri ​ puta uz odmaranje od 15 minuta.Razvuci dugacku koru i podeliti testo za kroasane po Vasoj zelji.
  4. Smotati ih i redjati u plehu s blagim razmakom.
  5. Ostaviti na toplom da nadodju.Svaki kroasan premazati uljem i peci na 200 C dok ne porumene.
  6. Prvo ukljuciti rernu na 220 C a kad se ugreje rerna smanjiti na 200 C.Uzivati u hrskavim,pravim,Francuskim kroasanima.
  7. Prijatno.
Zelim da Vam se pohvalim da sam bila pocasni gost u maloj skoli ucenja pravljenja kroasana koju su organizovali Mesimo zajedno i Lesaffre u njihovom Baking centru na Novom Beogradu.U predivnom prostoru sa dragim domacinima, divnim voditeljima iz Budjenja, vrsnim blogerima sam ucila kako se pravi kroasan. Mislim da sam uspela ,imajuci u vidu da sam koristila klasican margarin i pravila kroasane u kucnim uslovima.

Puno se zahvaljujem Mesimo zajedno i Lesaffre.

 

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Francuski kroasan – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.