Francuski kroasan – hrskav spolja, mekan unutra, pravi, pravcati Francuski kroasan.
Francuski kroasan – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Francuski kroasan – hrskav spolja, mekan unutra, pravi, pravcati Francuski kroasan.
- 500 ml voda
- 1 kocka kvasca
- 1 kasicica šećera
- 2 kasicice soli
- 900 gr brašna
- 350 gr margarina
- U odgovarajucoj posudi staviti hladnu vodu,izmrviti kvasac,dodati secer i so i sa brasnom zamesiti testo.Umesiti glatko testo.Oklagijom rastanjiti testo,margarin preseci na tanje kocke i poredjati po testu.
- Preklopiti sa svih strana i ostaviti u frizider na 15 minuta uvijeno u plasticnu kesu.Oklagijom rastanjiti testo u duzi a uzi pravougaonik.Preklopiti testo tri puta.
- Vratiti u frizider na 15 minuta.Postupak ponoviti tri puta uz odmaranje od 15 minuta.Razvuci dugacku koru i podeliti testo za kroasane po Vasoj zelji.
- Smotati ih i redjati u plehu s blagim razmakom.
- Ostaviti na toplom da nadodju.Svaki kroasan premazati uljem i peci na 200 C dok ne porumene.
- Prvo ukljuciti rernu na 220 C a kad se ugreje rerna smanjiti na 200 C.Uzivati u hrskavim,pravim,Francuskim kroasanima.
- Prijatno.
Zelim da Vam se pohvalim da sam bila pocasni gost u maloj skoli ucenja pravljenja kroasana koju su organizovali Mesimo zajedno i Lesaffre u njihovom Baking centru na Novom Beogradu.U predivnom prostoru sa dragim domacinima, divnim voditeljima iz Budjenja, vrsnim blogerima sam ucila kako se pravi kroasan. Mislim da sam uspela ,imajuci u vidu da sam koristila klasican margarin i pravila kroasane u kucnim uslovima.
Puno se zahvaljujem Mesimo zajedno i Lesaffre.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!