Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Francuski poljubac – Sandra Marković

0

Francuski poljubac – Sandra Marković

Francuski poljubac – ukusan i sočan, ovaj kolač Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Štampanje

Francuski poljubac – Sandra Marković

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 8

Sastojci

  • 5 jaja
  • 120 g šećera
  • 200 g čokolade
  • 120 g margarina
  • 40 g brašna
  • 40 g lešnika
  • 40 g badema
  • 80 g oraha
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašika griza
  • 1 kašičica šećera u prahu
  • 8 alu-korpice
  • višnje
  • Za dekoraciju:
  • šlag
  • čokoladne mrvice
  • čokoladni preliv

Uputstvo za pripremu

  1. Odvojiti belanca od žumanca. Žumanca umutiti sa šećerom. Čokoladu otopiti sa margarinom, prohladiti i sjediniti sa žumancima. Dodati brašno, prašak za pecivo, mlevene orahe, lešnike i badem i lepo sjediniti mikserom. Belanca umutiti u čvrst sneg i dodati prethodnoj smesi, ne mutiti mikserom već ručno, drvenom varjačom. Korpice podmazati margarinom i brašnom, puniti do pola, ubaciti po neku višnju uvaljanu i griz i šećer u prahu i dopuniti još malo smesom. Peći 15-20 minuta na 200 C. Ohladiti i dekorisati po želji. Prijatno!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.