Francuski poljubac – Sandra Marković

Francuski poljubac – Sandra Marković

Francuski poljubac – ukusan i sočan, ovaj kolač Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Francuski poljubac – Sandra Marković

  • 5 jaja
  • 120 g šećera
  • 200 g čokolade
  • 120 g margarina
  • 40 g brašna
  • 40 g lešnika
  • 40 g badema
  • 80 g oraha
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašika griza
  • 1 kašičica šećera u prahu
  • 8 alu-korpice
  • višnje
  • Za dekoraciju:
  • šlag
  • čokoladne mrvice
  • čokoladni preliv
  1. Odvojiti belanca od žumanca. Žumanca umutiti sa šećerom. Čokoladu otopiti sa margarinom, prohladiti i sjediniti sa žumancima. Dodati brašno, prašak za pecivo, mlevene orahe, lešnike i badem i lepo sjediniti mikserom. Belanca umutiti u čvrst sneg i dodati prethodnoj smesi, ne mutiti mikserom već ručno, drvenom varjačom. Korpice podmazati margarinom i brašnom, puniti do pola, ubaciti po neku višnju uvaljanu i griz i šećer u prahu i dopuniti još malo smesom. Peći 15-20 minuta na 200 C. Ohladiti i dekorisati po želji. Prijatno!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Francuski poljubac – Sandra Marković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.