Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Domaći žu-žu – Suzana Mitić

0

Domaći žu-žu – Suzana Mitić

Domaći žu-žu – hrskavo pecivo kao iz radnje.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Šta da kuvam danas? - Jelovnik za 16.02.-20.02.2015. - Recepti & Kuvar online | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Domaći žu-žu – Suzana Mitić

Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour

Sastojci

  • 6 dl vode
  • 1 kasicica soli
  • 1 dl ulja
  • gr oko 700brasna
  • Za premazivanje:
  • 250 gr margarina
  • 1 zumance
  • 1 kasika pavlake
  • malo susama
  • malo morske soli

Uputstvo za pripremu

  1. Zamesiti testo od navedenih sastojaka.Odmah razvuci testo oklagijom.Na koru narendati margarin.
  2. Testo preklopiti kao pismo.Postupak ponoviti 3 puta sa pauzom od po 15 minuta.Sve ivice sa strane zaseci nozem.
  3. Posle treceg puta savijanja testa kao pismo,koru razvuci oklagijom na 1 cm debljine.Seci kvadrate 5x5.Svaki kvadrat premazati zumancetom i pavlakom,posuti susam i malo morske soli.
  4. Peci na 200 C 10-15 minuta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.