Domaći žu-žu – Suzana Mitić

Domaći žu-žu – Suzana Mitić

Domaći žu-žu – hrskavo pecivo kao iz radnje.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Domaći žu-žu – Suzana Mitić

  • 6 dl vode
  • 1 kasicica soli
  • 1 dl ulja
  • gr oko 700brasna
  • Za premazivanje:
  • 250 gr margarina
  • 1 zumance
  • 1 kasika pavlake
  • malo susama
  • malo morske soli
  1. Zamesiti testo od navedenih sastojaka.Odmah razvuci testo oklagijom.Na koru narendati margarin.
  2. Testo preklopiti kao pismo.Postupak ponoviti 3 puta sa pauzom od po 15 minuta.Sve ivice sa strane zaseci nozem.
  3. Posle treceg puta savijanja testa kao pismo,koru razvuci oklagijom na 1 cm debljine.Seci kvadrate 5×5.Svaki kvadrat premazati zumancetom i pavlakom,posuti susam i malo morske soli.
  4. Peci na 200 C 10-15 minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.