Fritata sa mlevenim mesom – Suzana Mitić

Fritata sa mlevenim mesom – ako želite topli doručak za tili čas, ručak na brzinu ili pak želite užinu, ili čekate goste, ovo je pravi recept za Vas. Priprema nije zahtevna, sve potrebne namirnice imamo u kući, potrebna je samo dobra volja!

Fritata sa mlevenim mesom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Fritata sa mlevenim mesom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Omleti, kliknite na link: OMLETI RECEPT.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Fritata sa mlevenim mesom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Fritata sa mlevenim mesom – ako želite topli doručak za tili čas, ručak na brzinu ili pak želite užinu, ili čekate goste, ovo je pravi recept za Vas.

Potrebno je za testo:

  • 2 komada jajeta
  • 0,5 kasicice soli
  • 1 solja brasna (šolja od jogurta)
  • 1 casa jogurta
  • 1 kasicica sode bikarbone

Potrebno za fil:

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 2 komada glavice crnog luka
  • 2 kasike ulja
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)

Za dekoraciju:

  • bosiljak (listići)
  1. Crni luk iseci sitno i proprziti ga na ulju dok ne postane staklast.
  2. Dodati mleveno meso i mesati dok meso ne promeni boju.
  3. Posoliti po ukusu i dodati bibera.
  4. Pustiti da se malo prohladi.
  5. Jogurt i sodu bikarbonu pomesati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
  6. Umutiti mikserom belanca ,dodati zumanca i sve ostale sastojke pomesati.
  7. U plehu staviti pola testa,pa fil pa preostalo testo.
  8. Dekorisati listicima bosiljka
  9. Peci na 170 C 40 minuta.
  10. Prijatno.
Priprema nije zahtevna, sve potrebne namirnice imamo u kući, potrebna je samo dobra volja! Uz sezonsku salatu može zameniti ručak. Idealno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom za doručak ili večeru. Fritata je sočna i mekana. Probajte.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Fritata sa mlevenim mesom – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.