Juneća čorba – uvek prija tanjir tople čorbe ili supe 🙂
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije
Juneća čorba – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Juneća čorba – uvek prija tanjir tople čorbe ili supe 🙂
- 300 gr junetine
- 1 komad crnog luka
- ulje
- 1 komad šargarepa (veća)
- 1 komad peršun koren
- 1 komad paškanat
- 2 komada krompira (manja)
- 1,5 l vode
- so
- biber
- začin
- 2 kašike brašna
- Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati sitno iseckano meso i sve zajedno propržiti da meso promeni boju.
- Naliti vodom, dodati sitno iseckano povrće, malo soli i neko zrno bibera.
- Kuvati na tihoj vatri 1-1,5 sat ili dok meso ne omekša. Krompir oljuštiti i sitno iseckati, staviti u čorbu i kuvati dok ne omekša.
- Kad krompir omekša čorba je gotova i samo je treba dodatno malo zgusnuti brašnom.
- Izmešati brašno s malo vode i dodati čorbi, začiniti biljnim začinom po ukusu i ostaviti još 10-tak minuta da se sve kuva.
- Čorbu možete začiniti i umućenim žumancetom s kiselom pavlakom, a služiti uz limun koji čorbi da poseban ukus.
Vaši ukućani će biti zadovoljni i tažiće još. Ako je meso mlađe, tj. teletina, vreme kuvanja skratiti na 1 čas.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Čorbe, kliknite na link: ČORBA RECEPT.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!