Juneća čorba – Javorka Filipović

Juneća čorba – uvek prija tanjir tople čorbe ili supe 🙂

Juneća čorba - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Juneća čorba – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije

Juneća čorba – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Juneća čorba – uvek prija tanjir tople čorbe ili supe 🙂

  • 300 gr junetine
  • 1 komad crnog luka
  • ulje
  • 1 komad šargarepa (veća)
  • 1 komad peršun koren
  • 1 komad paškanat
  • 2 komada krompira (manja)
  • 1,5 l vode
  • so
  • biber
  • začin
  • 2 kašike brašna
  1. Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati sitno iseckano meso i sve zajedno propržiti da meso promeni boju.
  2. Naliti vodom, dodati sitno iseckano povrće, malo soli i neko zrno bibera.
  3. Kuvati na tihoj vatri 1-1,5 sat ili dok meso ne omekša. Krompir oljuštiti i sitno iseckati, staviti u čorbu i kuvati dok ne omekša.
  4. Kad krompir omekša čorba je gotova i samo je treba dodatno malo zgusnuti brašnom.
  5. Izmešati brašno s malo vode i dodati čorbi, začiniti biljnim začinom po ukusu i ostaviti još 10-tak minuta da se sve kuva.
  6. Čorbu možete začiniti i umućenim žumancetom s kiselom pavlakom, a služiti uz limun koji čorbi da poseban ukus.
Vaši ukućani će biti zadovoljni i tažiće još. Ako je meso mlađe, tj. teletina, vreme kuvanja skratiti na 1 čas.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Čorbe, kliknite na link: ČORBA RECEPT.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Juneća čorba – Javorka Filipović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.