Hleb sa bundevom – Verica Poznanović

Hleb sa bundevom.

Hleb sa bundevom, sastojci za testo sa bundevom:

  • 200 g brašna,
  • 125 g pirea od bundeve,
  • pola kašičice šećera,
  • 1 jaje,
  • 1 kašičica soli,
  • pola kesice suvog kvasca (5g)
  • 50 g otopljenog i ohlađenog margarina.

Hleb sa bundevom, sastojci za obično testo:

  • 250 g brašna,
  • 5 g suvog kvasca,
  • pola kašičice šećera,
  • kašičica soli,
  • 1 jaje,
  • 50 g otopljenog i ohlađenog margarina i
  • mlake vode po potrebi.

Za premazivanje:

  • 1 jaje.

Hleb sa bundevom, priprema:

  • Prvo zamesiti testo sa bundevom.
  • U vanglicu staviti pire od bundeve, pa dodati šećer, so, margarin, jaje, kvasac, i sve dobro sjediniti. Ako je testo suviše mekano, dodajte još brašna, ja sam dodavala još brašna. Količina brašna zavisi od vlažnosti pirea od bundeve.
  • Pokriti sa providnom folijom i ostaviti da testo naraste.
  • Isto uradite i sa običnim testom i ostaviti da naraste.
  • U vanglicu stavite brašno, šečer, so, jaje, kvasac, margarin, pa dodajte mlaku vodu i sve dobro umesite.
  • Prekrijte providnom folijom i ostavite da naraste.
  • Prvo rastanjiti testo sa bundevom u pravougaonik (pobrašnjavite radnu površinu, inače će se testo lepiti), debljine oko pola cm, onda rastanjiti obično testo.
  • Četkicom premazati testo od bundeve sa vodom i preklopiti sa rastanjenim običnim testom. Urolati.
  • Olučasti kalup obložite papirom za pečenje, prebacite testo i ostavite oko pola sata da raste.
  • Naraslo testo premazati sa umućenim jajetom u koje ste dodali malo vode, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 35 minuta.
  • Dužina pečenja zavisi od šporeta. Drvenim štapićem proverite da li je pečeno testo, ako se ne lepi za štapić, pečeno je.

Uživajte u svakom zalogaju to vam želi Baćkova kuhinja!

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Hleb sa bundevom – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.