Hleb sa tikvicama i cveklom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Hleb sa tikvicama i cveklom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Hleb sa tikvicama i cveklom.

Hleb sa tikvicama i cveklom, sastojci:

  • 1 tikvica srednje veličine,
  • 1 cvekla srednje veličine,
  • 800 g brašna, plus po potrebi,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 250 do 300 ml mlake vode i
  • 42 g svežeg kvasca.

Hleb sa tikvicama i cveklom, priprema:

  • U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac, jednu kašičicu šećera i dodati malo brašna.
  • Ostaviti na toplom mestu da nadođe.
  • Za to vreme izrendati tikvicu i cveklu.
  • Kada kvasac nadođe, dodati ostatak brašna i zamesiti testo sa dodatkom rendane tikvice i cvekle.
  • Ako testo bude retko, dodati još brašna.
  • Testo treba da bude ni mnogo retko ni mnogo čvrsto.
  • Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesiti, formirati dve vekne hleba, zaseći na nekoliko mesta, premazati uljem, zaseći delove, posuti sa origanom,  staviti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
  • Testo ostaviti da odmara još oko pola sata, peći u zagrejanoj rerni na 250 C dok lepo ne porumeni, oko 50 minuta.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!