Hleb sa tikvicama i cveklom.
Hleb sa tikvicama i cveklom, sastojci:
- 1 tikvica srednje veličine,
- 1 cvekla srednje veličine,
- 800 g brašna, plus po potrebi,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera,
- 250 do 300 ml mlake vode i
- 42 g svežeg kvasca.
Hleb sa tikvicama i cveklom, priprema:
- U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac, jednu kašičicu šećera i dodati malo brašna.
- Ostaviti na toplom mestu da nadođe.
- Za to vreme izrendati tikvicu i cveklu.
- Kada kvasac nadođe, dodati ostatak brašna i zamesiti testo sa dodatkom rendane tikvice i cvekle.
- Ako testo bude retko, dodati još brašna.
- Testo treba da bude ni mnogo retko ni mnogo čvrsto.
- Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesiti, formirati dve vekne hleba, zaseći na nekoliko mesta, premazati uljem, zaseći delove, posuti sa origanom, staviti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
- Testo ostaviti da odmara još oko pola sata, peći u zagrejanoj rerni na 250 C dok lepo ne porumeni, oko 50 minuta.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!