Hleb sa tikvicama i cveklom – Verica Poznanović

Hleb sa tikvicama i cveklom.

Hleb sa tikvicama i cveklom, sastojci:

  • 1 tikvica srednje veličine,
  • 1 cvekla srednje veličine,
  • 800 g brašna, plus po potrebi,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 250 do 300 ml mlake vode i
  • 42 g svežeg kvasca.

Hleb sa tikvicama i cveklom, priprema:

  • U mlaku vodu staviti izmrvljeni kvasac, jednu kašičicu šećera i dodati malo brašna.
  • Ostaviti na toplom mestu da nadođe.
  • Za to vreme izrendati tikvicu i cveklu.
  • Kada kvasac nadođe, dodati ostatak brašna i zamesiti testo sa dodatkom rendane tikvice i cvekle.
  • Ako testo bude retko, dodati još brašna.
  • Testo treba da bude ni mnogo retko ni mnogo čvrsto.
  • Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesiti, formirati dve vekne hleba, zaseći na nekoliko mesta, premazati uljem, zaseći delove, posuti sa origanom,  staviti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
  • Testo ostaviti da odmara još oko pola sata, peći u zagrejanoj rerni na 250 C dok lepo ne porumeni, oko 50 minuta.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Hleb sa tikvicama i cveklom – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.