Hrskavi lepeza patlidžan – plavi patlidžan volimo svi u kući, juče sam na profilu prijateljice Ane pogledala fotografiju ovog jela.
Tu nije ni potreban recept, priprema je jednostavna, lako se priprema, a jako lepo izgleda.
Hrskavi lepeza patlidžan, sastojci:
- 3-4 plava patlidžana, zavisi od veličine
- 4 komada jaja
- 100 grama prezli
- 100 grama integralnog brašna
- 150 grama brašna običnog
- soli po ukusu
- ulje za prženje
PROČITAJ: Voćna torta – saveti i način pripreme
Hrskavi lepeza patlidžan, priprema:
- Oljuštite patlidžan, isecite ga na šnite debljine 1/2 cm. Svaku šnitu isecite na trakice do polovine šnite u obliku lepeze. Posolite i ostavite neko vreme da otpusti vodu i omekša. Ovlaš ga ocedite.
- Za to vreme umutite jaja, dodajte malo soli. Svaku šnitu prvo uvaljajte u brašno, onda u umućena jaja.
- Zatim u mešavinu integralnog brašna i prezli.
- Najbolje je pržiti ih u fritezi.
- Pržene složiti na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.
- Poslužite ih uz dodatak i salatu po želji.
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!