Hrskavi lepeza patlidžan – Gvozdena Živković

Hrskavi lepeza patlidžan – plavi patlidžan volimo svi u kući, juče sam na profilu prijateljice Ane pogledala fotografiju ovog jela.

Tu nije ni potreban recept, priprema je jednostavna, lako se priprema, a jako lepo izgleda.

Hrskavi lepeza patlidžan, sastojci:

  • 3-4 plava patlidžana, zavisi od veličine
  • 4 komada jaja
  • 100 grama prezli
  • 100 grama integralnog brašna
  • 150 grama brašna običnog
  • soli po ukusu
  • ulje za prženje

PROČITAJ: Voćna torta – saveti i način pripreme

Hrskavi lepeza patlidžan, priprema:

  • Oljuštite patlidžan, isecite ga na šnite debljine 1/2 cm. Svaku šnitu isecite na trakice do polovine šnite u obliku lepeze. Posolite i ostavite neko vreme da otpusti vodu i omekša. Ovlaš ga ocedite.
  • Za to vreme umutite jaja, dodajte malo soli. Svaku šnitu prvo uvaljajte u brašno, onda u umućena jaja.
  • Zatim u mešavinu integralnog brašna i prezli.
  • Najbolje je pržiti ih u fritezi.
  • Pržene složiti na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.
  • Poslužite ih uz dodatak i salatu po želji.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Hrskavi lepeza patlidžan – Gvozdena Živković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.