Jaja sa cveklom.
Jaja sa cveklom, sastojci:
- 150 ml soka od cvekle iz tegle,
- 6 oljuštenih tvrdo kuvanih jaja,
- 1 manja tegla cvekle,
- 100 ml jabukovog sirćeta,
- 100 ml vode,
- 6 čena belog luka,
- 1 puna kašika soli,
- 10 zrna bibera i
- 100 gr šećera.
Jaja sa cveklom, priprema:
- (Ako za pripremu koristite cveklu iz tegle.)
- Nasuti 150 ml soka cvekle iz tegle, dodati sve ostale sastojke: sirće, vodu, šećer , so i pustiti da provri, stalno mešajući da se šećer i so otope. Smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri desetak minuta.
- U veću teglu ređati isečenu cveklu na kolutove (iz tegle). Staviti jaja, čenove belog luka, pa opet kolutove cvekle. Dodati zrna bibera i naliti sa skuvanom i ohlađenom marinadom.
- Zatvoriti tegle sa poklopcem i ostaviti najmanje 48 sati pre upotrebe.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!