Naša vaskršnja jaja – ako želite da jaja iscrtavate voskom, potrebno vam je naliv pero, čist vosak i sveća. Sveću upalite, umočite pero u vosak ugrejte pero sa voskom na plamenu sveće i crtajte po jajetu po vašoj želji.
Cveklu isecite na sitnije komadiće nalijte vodom, sipajte prehrambenu boju. Pustite da vri desetak minuta da cvekla otpusti boju a onda dodajte iscrtana jaja, kuvajte po želji. Listiće iz bašte lepite na pokvašena jaja i uvežite čvrtsto u najlon čarapi.
Ljuspe od crnog luka prelijte vodom i stavite na vatru, kuvajte desetak minuta, a zatim dodajte jaja koja ste prethodno dekorisali listićima i cvetićima, kuvajte po želji
Uskršnji zeka
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!