Junetina u sosu od šampinjona – ukusan i sočan recept.
Junetina u sosu – Zuzana Grnja
- 500 gr junećih šnicli
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 400 gr šampinjona
- 1 struk praziluka
- 2 dl belog vina
- ulje
- so
- biber
- Snicle dobro izlupati tuckom za meso, zaciniti solju i biberom i ostaviti da odmore oko 10 minuta.
- Na malo ulja snicle kratko prziti sa obe strane a zatim smanjiti vatru i doliti vino. Dinstati na tihoj vatri oko 40 minuta.
- Praziluk iseckati na kolutove i odvojeno ga prodinstati. Dodati sampinjone iseckane na listice i zaciniti.
- Kada se i pecurke izdinstaju i voda ispari, dodati pavlaku za kuvanje i kuvati 3-4 minuta.
- Snicle sloziti na tacnu za posluzivanje i preliti pripremljenim sosom. Sluziti toplo uz pire krompir.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!