Junetina u sosu – Zuzana Grnja

Junetina u sosu od šampinjona – ukusan i sočan recept.

 

Junetina u sosu – Zuzana Grnja

  • 500 gr junećih šnicli
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • 400 gr šampinjona
  • 1 struk praziluka
  • 2 dl belog vina
  • ulje
  • so
  • biber
  1. Snicle dobro izlupati tuckom za meso, zaciniti solju i biberom i ostaviti da odmore oko 10 minuta.
  2. Na malo ulja snicle kratko prziti sa obe strane a zatim smanjiti vatru i doliti vino. Dinstati na tihoj vatri oko 40 minuta.
  3. Praziluk iseckati na kolutove i odvojeno ga prodinstati. Dodati sampinjone iseckane na listice i zaciniti.
  4. Kada se i pecurke izdinstaju i voda ispari, dodati pavlaku za kuvanje i kuvati 3-4 minuta.
  5. Snicle sloziti na tacnu za posluzivanje i preliti pripremljenim sosom. Sluziti toplo uz pire krompir.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.