Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Junetina u sosu – Zuzana Grnja

0

Junetina u sosu – Zuzana Grnja

Junetina u sosu od šampinjona – ukusan i sočan recept.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Junetina u sosu - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Junetina u sosu – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 1

Sastojci

  • 500 gr junećih šnicli
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • 400 gr šampinjona
  • 1 struk praziluka
  • 2 dl belog vina
  • ulje
  • so
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Snicle dobro izlupati tuckom za meso, zaciniti solju i biberom i ostaviti da odmore oko 10 minuta.
  2. Na malo ulja snicle kratko prziti sa obe strane a zatim smanjiti vatru i doliti vino. Dinstati na tihoj vatri oko 40 minuta.
  3. Praziluk iseckati na kolutove i odvojeno ga prodinstati. Dodati sampinjone iseckane na listice i zaciniti.
  4. Kada se i pecurke izdinstaju i voda ispari, dodati pavlaku za kuvanje i kuvati 3-4 minuta.
  5. Snicle sloziti na tacnu za posluzivanje i preliti pripremljenim sosom. Sluziti toplo uz pire krompir.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.