Kako se peče kesten u rerni?

Kako se peče kesten u rerni? Jednostavno! Evo recepta kako da ispečete savršeno kestenje.

Kako se peče kesten u rerni, potrebno:

  • 500 g kestena,
  • jedna kašičica soli,
  • voda,
  • papir za pečenje,
  • aluminijumska folija.

Kako se peče kesten u rerni, priprema:

  • Kesten dobro operite.
  • Zasecite nožem (ili specijalnim kleštima za kesten) u obliku krsta.
  • Kesten stavite u šerpu i sipajte vodu da prekrije kestenje oko 1 cm preko.
  • Dodajte jednu kašičicu soli.
  • Kada voda provri, ostavite da vri 3 – 5 minuta.
Kako se peče kesten u rerni? - Recepti i Kuvar online
Kako se peče kesten u rerni? – Recepti i Kuvar online
  • Prolijte ključalu vodu i pustite mlaz hladne vode preko kestenja. Ocedite.
  • U pleh za rernu stavite papir za pečenje, a preko njega još dva sloja aluminijumske folije.
  • Poređajte kestenje u pleh, tako da je zasečeni deo kestena nagore (u našem slučaju, shodno veličini i težini, pola kilograma je činilo 33 kestena).
Kako se peče kesten u rerni? - Recepti i Kuvar online
Kako se peče kesten u rerni? – Recepti i Kuvar online
  • Stavite pleh na gornju poziciju u zagrejanu rernu na 220 C stepeni i pecite 15-17 minuta na ventilator poziciji (gore/dole, oba grejača uključena). Dužina pečenje zavisi od jačine grejača u rerni, vodite računa da kesten ne izgori.
Kako se peče kesten u rerni? - Recepti i Kuvar online
Kako se peče kesten u rerni? – Recepti i Kuvar online
Kako se peče kesten u rerni? - Recepti i Kuvar online
Kako se peče kesten u rerni? – Recepti i Kuvar online
  • Kada je kestenje pečeno, izvadite pleh iz rerne, uhvatite krajeve aluminijumske folije i umotajte kestenje. Ostavite 10 minuta da se kestenje malo upari i ohladi, to će omogućiti da se lakše očisti.
Kako se peče kesten u rerni? - Recepti i Kuvar online
Kako se peče kesten u rerni? – Recepti i Kuvar online

Savet: većina recepata za pečenje kestena u rerni kaže da se peče u rerni korišćenjem infracrvenog grejača, ali, u tom slučaju kesten se ispeče samo sa jedne strane. Ako koristite infracrveni grejač, morali biste kesten da okrenete na pola vremena za pečenje, da bi se ravnomerno ispekao.

Prijatno i uživajte!

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.