Kolač sa breskvama.
Kolač sa breskvama, sastojci:
- 1 kg bresaka,
- 16 kom keksa petit deblji,
- 5 kašika šećera,
- 1 litar mleka,
- 2 pudinga od vanile,
- 8 kašika šećera,
- 1 šlag krema.
PROČITAJ: POZNATI NA TESTIVALU
Kolač sa breskvama, priprema:
- Breskvama očisti ljusku, izvaditi košticu i iseći ih na sitnije komade, pa ih staviti u šerpu.
- Ddati šećer i vodu da ogreznu i skuvati ih kao za kompot.
- Izvaditi breskve i staviti ih na keks koji je poređan na tacnu tako da se i keks prelije sa sokom kako bi omekšao.
- Skuvati puding prema uputstvu sa kesice i tako vruć preliti preko bresaka.
- Ostaviti da se puding potpuno ohladi.
- Umutiti šlag kremu prema uputstvu sa kesice i premazati preko pudinga.
- Ukrasiti kolač sa breskvama.
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!