Kolač sa breskvama – Jelica Podraščanin

Kolač sa breskvama.

Kolač sa breskvama, sastojci:

  • 1 kg bresaka,
  • 16 kom keksa petit deblji,
  • 5 kašika šećera,
  • 1 litar mleka,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 8 kašika šećera,
  • 1 šlag krema.

PROČITAJ: POZNATI NA TESTIVALU

Kolač sa breskvama, priprema:

  • Breskvama očisti ljusku, izvaditi košticu i iseći ih na sitnije komade, pa ih staviti u šerpu.
  • Ddati šećer i vodu da ogreznu i skuvati ih kao za kompot.
  • Izvaditi breskve i staviti ih na keks koji je poređan na tacnu tako da se i keks prelije sa sokom kako bi omekšao.
  • Skuvati puding prema uputstvu sa kesice i tako vruć preliti preko bresaka.
  • Ostaviti da se puding potpuno ohladi.
  • Umutiti šlag kremu prema uputstvu sa kesice i premazati preko pudinga.
  • Ukrasiti kolač sa breskvama.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolač sa breskvama – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.