KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – gibanica ruža.
Gibanica ruža, sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 2 jajeta
- 2 šolje jogurta
- 2 šolje brašna
- 2 šolje ulja
- prašak za pecivo
- malo soli
Za punjenje:
- 400 g sitnog sira
Premazivanje:
- jedno žumance
- kašika vode
- susam
Gibanica ruža, priprema:
- Napraviti smesu od jaja jogurta, brašna, ulja. Dodati prašak za pecivo i so. Sa tom smesom premazati koru, pa staviti još jednu preko.
- Premazati tu koru, pa ih zajedno saviti na pola.
- Zatim, opet premazati, pa saviti na pola. Zatim, premazati, pa posuti sa sitnim sirom.
- Opet saviti na pola, pa zatim urolati u kružić i ređati u pleh.
- Ponoviti postupakn dok ne utrošite sve kore i sir.
- Kružiće premazati žumancetom razmućenim sa malo vode i posuti susamom.
- Peći na temperaturi od 190 oko 30 min. Prijatno!
Vreme pripreme : 60 min
Broj porcija : 6
Težina spremanja : Srednja
Mrsno jelo
Snežana Vunjerović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!