KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – Snežana Vunjerović

KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – gibanica ruža.

Gibanica ruža, sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 2 jajeta
  • 2 šolje jogurta
  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje ulja
  • prašak za pecivo
  • malo soli

Za punjenje:

  • 400 g sitnog sira

Premazivanje:

  • jedno žumance
  • kašika vode
  • susam

Gibanica ruža, priprema:

  • Napraviti smesu od jaja jogurta, brašna, ulja. Dodati prašak za pecivo i so. Sa tom smesom premazati koru, pa staviti još jednu preko.
  • Premazati tu koru, pa ih zajedno saviti na pola.
  • Zatim, opet premazati, pa saviti na pola. Zatim, premazati, pa posuti sa sitnim sirom.
  • Opet saviti na pola, pa zatim urolati u kružić i ređati u pleh.
  • Ponoviti postupakn dok ne utrošite sve kore i sir.
  • Kružiće premazati žumancetom razmućenim sa malo vode i posuti susamom.
  • Peći na temperaturi od 190 oko 30 min. Prijatno!

Vreme pripreme : 60 min
Broj porcija : 6
Težina spremanja : Srednja
Mrsno jelo

Snežana Vunjerović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – Snežana Vunjerović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.