Kraljica torta – Tatjana Stojanović

Kraljica torta – mnogo ukusna torta.

Kraljica torta - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Kraljica torta – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Kraljica torta – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online

Kraljica torta – mnogo ukusna torta.

  • 250 gr keksa (mlevenog)
  • 200 gr putera
  • 50 ml djusa
  • 300 gr maline
  • 3 kasike šećera
  • 3 kasikice gustina
  • 50 ml vode
  • 2 kesice puding slatka pavlaka
  • 500 ml mleka
  • 2 kasike šećera
  • 10 kapi ekstrakt maline
  • 180 ml kisele pavlake
  • 100 gr čokolade
  • 2 kasike prah šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  1. Istopiti 100 gr putera pa ga sjediniti sa 150 gr mlevenog keksa. Dodati 50 ml djusa i od smese formirati koru u kalupu za torte u obliku srca. Maline staviti u serpicu dodati 3 kasike secera i 50 ml vode. Mesati na tihoj vatri i kad pocne da vri ukuvati 3 male kasikice gustina predhodno razmucene u malo hladne vode. Fil od malina sipati preko kore od plazme i ostaviti na hladnom mestu(u spajz)da se ohladi
  2. Za to vreme spremati drugi fil.Staviti 400 ml mleka i 2 kasike secera da se kuva. Dodati 100 gr putera.Kad se puter istopio i mleko pocelo da vri ukuvati puding koji je predhodno razmucen u 100 ml hladnog mleka. Polovinu vruceg fila sipati preko malina a u drugu polovinu dodati par kapi ekstarta maline pa sipati preko belog fila. Opet ostaviti na hladnom da se malo stegne.
  3. Sada kasikom izmutiti kiselu pavlaku i secer u prahu pa dodati 100 gr mlevenog keksa. Sve kasikom sjediniti pa namazati preko ohladjenog fila od pudinga. Slatku pavlaku ugrejati da bude jako vruca. Skloniti sa vatre dodati izlomljenu cokoladu i mesati sve vreme dok se lepo ne sjedini,dok se cokolada skroz ne istopi
  4. Onda preliti preko torte i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi a posle staviti u fizider. Najbolje da prenoci pa sutra dan skinuti kalup,iseci parce torte i uzivati u fenomenalnom ukusu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kraljica torta – Tatjana Stojanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.