Kraljica torta – Tatjana Stojanović

0

Kraljica torta – mnogo ukusna torta.

Kraljica torta - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Kraljica torta – Tatjana Stojanović – Recepti i Kuvar online
Kraljica torta - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kraljica torta - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online

Kraljica torta - mnogo ukusna torta.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 12 hours 45 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 250 gr keksa mlevenog
  • 200 gr putera
  • 50 ml djusa
  • 300 gr maline
  • 3 kasike šećera
  • 3 kasikice gustina
  • 50 ml vode
  • 2 kesice puding slatka pavlaka
  • 500 ml mleka
  • 2 kasike šećera
  • 10 kapi ekstrakt maline
  • 180 ml kisele pavlake
  • 100 gr čokolade
  • 2 kasike prah šećera
  • 200 ml slatke pavlake

Uputstvo za pripremu

  1. Istopiti 100 gr putera pa ga sjediniti sa 150 gr mlevenog keksa. Dodati 50 ml djusa i od smese formirati koru u kalupu za torte u obliku srca. Maline staviti u serpicu dodati 3 kasike secera i 50 ml vode. Mesati na tihoj vatri i kad pocne da vri ukuvati 3 male kasikice gustina predhodno razmucene u malo hladne vode. Fil od malina sipati preko kore od plazme i ostaviti na hladnom mestu(u spajz)da se ohladi
    Kraljica torta - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
  2. Za to vreme spremati drugi fil.Staviti 400 ml mleka i 2 kasike secera da se kuva. Dodati 100 gr putera.Kad se puter istopio i mleko pocelo da vri ukuvati puding koji je predhodno razmucen u 100 ml hladnog mleka. Polovinu vruceg fila sipati preko malina a u drugu polovinu dodati par kapi ekstarta maline pa sipati preko belog fila. Opet ostaviti na hladnom da se malo stegne.
    Kraljica torta - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
  3. Sada kasikom izmutiti kiselu pavlaku i secer u prahu pa dodati 100 gr mlevenog keksa. Sve kasikom sjediniti pa namazati preko ohladjenog fila od pudinga. Slatku pavlaku ugrejati da bude jako vruca. Skloniti sa vatre dodati izlomljenu cokoladu i mesati sve vreme dok se lepo ne sjedini,dok se cokolada skroz ne istopi
    Kraljica torta - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online
  4. Onda preliti preko torte i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi a posle staviti u fizider. Najbolje da prenoci pa sutra dan skinuti kalup,iseci parce torte i uzivati u fenomenalnom ukusu.
    Kraljica torta - Tatjana Stojanović - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.