Kuglof od dizanog testa.
Kuglof od dizanog testa, sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna,
- 4 kašike šećera,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 200 ml mleka,
- 20 g svežeg kvasca,
- 4 jajeta,
- 120 g maslaca,
- malo limunove korice,
- 2 prstohvata soli.
Za posipanje:
- po potrebi šećer u prahu
Kuglof od dizanog testa, priprema:
Za testo:
- U 100 ml mlakog mleka izmrviti kvasac, dodati 1 kašiku šećera, 1 kašičicu brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.
- Brašno sipati u dublju posudu, dodati 100 ml mlakog mleka, otopljen i prohlađen maslac, žumanca, nadošli kvasac, 3 kašike šećera, rendanu limunovu koricu, so i vanilin šećer i na kraju umešati umućena belanca (blago umutiti belanca viljuškom koliko da zapene).
- Sve sjediniti mikserom (nastavcima za testo).
- Kalup za kuglof premazati maslacem, posuti brašnom i staviti pripremljeno testo.
- Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.
- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
- Pečen kuglof izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
- Kuglof izručiti na tacnu te posuti šećerom u prahu.
- Kuglof seći na parčad željene velučine, servirati i poslužiti.
Vreme pripreme: 110 minuta
Broj porcija: 8
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!