Lisnata pogača sa uvrnutim krajevima.
Sastojci:
- 600 gr brašna,
- 2 jajeta,
- 0,5 dl ulja,
- 1/3 kvasca,
- 3 dl mešavine vode i mleka,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- 100 gr margarina.
Priprema:
- U mlaku mešavinu vode i mleka staviti kvasac, šećer i kašiku brašna i ostaviti da naraste.
- U posudu staviti brašno, so, ulje, 1 jaje i nadošli kvasac i ostatak mešavine vode i mleka i zamesiti meko testo, pokriti i ostaviti 45 minuta da narasta.
- Nadošlo testo podeliti na 5 loptica.
- Svaku lopticu razvaljati veličine tepsije i staviti na papir za pečenje i svaku premazati omekšalim margarinom, zadnju ne premazivati.
- Na sredinu testa staviti tj.označiti sa srednjom čašom.
- Od ivice čaše testo raseći prvo na 4 dela i sva 4 dela po 4 dela tako da se dobije 16 loptica.
- Svaku lopticu uvrnuti po 3 puta i prebaciti u tepsiju sa papirom.
- Ostaviti 30 minuta da narasta.
- Umutiti jaje, premazati pogaču i na sredini posuti susasom i peći 20 minuta na 180 stepeni.
Milica Živković
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!